Yhdenvertaiset lähipalvelut

Yhdenvertaiset lähipalvelut

Etusivu / Yhdenvertaiset lähipalvelut

Nuorisopalvelujen tulee olla esteettömiä ja helposti saavutettavia lähipalveluja

Nuorille suunnattujen palvelujen tulee olla saavutettavissa mahdollisimman yhdenvertaisesti siitä huolimatta, että kunnat ovat hyvin erilaisia keskenään. Emme vaadi jokaisen naapuriin nuorisotaloa, mutta väitämme, että nuorten osallistuminen, harrastaminen ja tukipalvelut on mahdollista tehdä saavutettaviksi myös pitkien välimatkojen kunnissa.

Nuorisotyötä tehdään nuoriso- ja monitoimitiloissa, leirikeskuksissa ja retkikohteissa, kauppakeskuksissa ja liikenneasemilla, kouluissa, oppilaitoksissa ja kirjastoissa.  Siinä missä haja-asutusalueilla etäisyyksiä voitetaan nuokkubussien ja -pakujen avulla, pääkaupunkiseudulla nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria myös junissa ja raitiovaunuissa. Lisäksi yhä useampi nuori kohtaa nuorisotyöntekijän verkossa ja hyödyntää esimerkiksi etsivän nuorisotyön ja Ohjaamojen palveluja digitaalisesti.

Nuoria voidaan kohdata eri ympäristöissä verkkovälitteisesti ja kasvotusten. Keinoja esteettömien ja helposti saavutettavin lähipalvelujen tuottamiseen on olemassa. Siksi jokaisen nuoren, riippumatta taustasta ja sijainnista, tulee päästä sekä vapaa-ajan että tukipalveluiden piiriin. Maantieteellisen ja fyysisen esteettömyyden lisäksi myös henkinen esteettömyys tulee ottaa huomioon.

Mitä tuumit tavoitteistamme?
Saavutettavuusseloste | Rekisteriseloste