Nuorilähtöiset Ohjaamopalvelut

Nuorilähtöiset Ohjaamopalvelut

Etusivu / Nuorilähtöiset Ohjaamopalvelut

Ohjaamopalvelut on turvattava ja niiden tulee säilyä nuorilähtöisinä

Mielestämme on tärkeää, että Ohjaamon kaikille nuorille, ei vain työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, suunnatut palvelut säilyvät jatkossakin. Huolenamme on, että kuntakokeilu kaventaa monialaisia palveluja ja kutistaa Ohjaamojen toiminnan vain työllisyyden hoidoksi. 

Ohjaamo on paikka, josta alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset saavat nopeasti ja monialaisesti apua esimerkiksi koulutukseen, ihmissuhteisiin, asumiseen, hyvinvointiin ja työhön liittyvissä asioissa. Ensimmäiset yhden luukun periaatteella toimivat Ohjaamot aloittivat toimintansa vuonna 2015. Sittemmin nuoret ovat löytäneet omat Ohjaamonsa ja oppineet hyödyntämään niiden tarjoamia erilaisia palveluja, joita on kehitetty nuorten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. 

Työllisyyden kuntakokeilun kohderyhmään kuuluvat kaikki työttömät, myös nuoret. Työttömät nuoret ovat yksi Ohjaamojen käyttäjäryhmistä, ja tästä syystä monet kunnat ovatkin liittämässä Ohjaamonsa osaksi työllisyyden kuntakokeilua. Työllisyyskokeilun myötä vaarana on se, että iso osa Ohjaamon tarjoamista muista palveluista jää tuottamatta, nuorten näkökulma katoaa ja tilalle tulee vain viranomaispalvelua, joka ei huomioi nuorison erityisyyttä ja tarpeita.

Lue nuorilähtöisiin Ohjaamopalveluihin liittyvä juttu Kuntalehdestä.

Mitä tuumit tavoitteistamme?
Saavutettavuusseloste | Rekisteriseloste