Ehdoton ei syrjinnälle

Ehdoton ei syrjinnälle

Etusivu / Ehdoton ei syrjinnälle

Syrjinnälle, rasismille, väkivallalle ja kiusaamiselle tulee sanoa ehdoton ei

Tiesitkö, että kunnassa on ammattikunta, joka voi käsitellä yhdenvertaisuus- ja ihmisoikeusteemoja, tukea kiusaamisen ja väkivallan vastaista kulttuuria, mennä verkkoon ja jalkautua kokoontumispaikkoihin keskustelemaan ja ratkomaan ristiriitatilanteita nuorten kanssa? Turvallisuus on hyvinvoinnin perusta, ja tällä ammattikunnalla on annettavaa myös yleisen turvallisuuden näkökulmasta.

Kuntien nuorisotyöntekijät on yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioissa hyvin koulutettu ammattiryhmä. Nuorisotilat, fyysiset ja virtuaaliset, ovat syrjinnästä vapaita alueita, joissa rasismiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Nuorisotilat mahdollistavat myös sateenkaariryhmien omaehtoisen toiminnan.

Korona kasvatti paitsi verkko-, mutta myös jalkautuvan nuorisotyön osuutta. Kun muu maa eristäytyi koteihinsa, nuorisotyöntekijät lähtivät kaduille ja kylänraiteille kohtaamaan nuoria. Nuorten parissa partioineet nuorisotyöntekijät ovatkin saaneet kiitosta yleisen turvallisuuden tunteen tukemisesta ja tilanneraporteista turvallisuudesta vastaavilta viranomaisilta, kuten poliiseilta.

Mitä tuumit tavoitteistamme?
Saavutettavuusseloste | Rekisteriseloste